13 september 2016

Bushcraft Workshop

Datum en tijd
13 september
19:00 - 23:00


Omschrijving

Bushcraft Workshop vuur maken


Knowledge is the key to survival, the real beauty of that is that it doesn’t weigh anything.”
– Ray Mears

Bushcraft is een verzamelnaam voor het leren en bedrijven van vaardigheden om in en met de natuur te overleven. Denk hierbij aan vuur kunnen maken, shelters te bouwen van je omgeving, spoorzoeken en eten verzamelen uit de natuur. Binnen Slopend wordt deze kennis gevonden, gekoesterd en graag doorgegeven onder en aan de leden.
Met voldoende kennis kan je overleven en het jezelf comfortabel maken in bijna elke omstandigheid waar je jezelf in vindt. Maar zelfs met een beetje kennis kom je al een heel eind. Zo is het kunnen maken van vuur of het neerzetten van een shelter al een grote verbetering van een nacht koud onder de open lucht doorbrengen.

Om jullie een voorproefje te geven van het bushcraften bij Slopend en jullie de eerste grote uitvinding van de mensheid te leren ben je van harte welkom op onze bushcraftworkshop aankomende dinsdag. Vanaf 19.00u zullen we traditiegetrouw beginnen met jullie leren vuur te maken op verschillende manieren.
Heb je een firesteel, vuurstenen, vuurboog of dergelijk liggen, neem ze mee! Locatie coördinaten: 51.996639, 4.371055 en we zien jullie daar dinsdag om 19.00u

Learn how to light a fire in bushcraft style. Location will be at these coördinates: 51.996639, 4.371055 and we will start at 19.00u